Кабмін підтримав обіг та виробництво канабісу в медичних цілях – Ляшко

Фото: TeriVirbickis/Depositphotos

Кабмін підтримав законопроєкт, що регулює обіг рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Зазначається, що таким чином підготовлено законодавче підгрунття для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва.

«Ми розуміємо негативні наслідки війни на стан психічного здоров’я. Ми розуміємо кількості людей, які будуть потребувати медикаментозного лікування внаслідок цього впливу. І ми розуміємо, що немає часу чекати», – підкреслив Віктор Ляшко.

МОЗ підкреслює, що буде встановлено жорсткий контроль над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів, розуміючи чутливість цього питання у суспільстві і готове поступово розвивати цю галузь, показуючи результати лікування і допомогу українським пацієнтам.

Голова МОЗ зазначив, що препарати на основі канабісу використовуються для зменшення больових відчуттів, спазмів та судом м’язів, лікування анорексії, посттравматичного стресового розладу (ПТСР) та тривожних розладів. Окрім цього вони використовуються в лікуванні окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу. Важливим завданням цих ліків є і полегшення болю та страждань важкохворим та паліативним хворим, в тому числі онкологічним хворим, пацієнтам з ВІЛ.

оренда квартири Львів

Новини