Качинський: В Білорусі немає внутрішніх сил, спроможних скинути Лукашенка

Фото: Главком

Наразі в Білорусі немає внутрішніх сил, які змогли б скинути Олександра Лукашенка.

Про це заявив очільник правлячої в Польщі партії «Право і справедливість» (ПіС) Ярослав Качинський, повідомляє Польське радіо.

«Поки що Білорусь повністю підпорядкована Росії. Лукашенко ледь не поплатився за збереження своєї влади приєднанням до Росії. Звичайно, він ухиляється від участі у війні, тому що боїться, що в разі поразки Росії – а він так думає – Захід врешті-решт вступить у цю війну, і вона закінчиться повною поразкою», – сказав очільник ПіС.

На думку Качинського, наразі в Білорусі немає сил, які б змогли скинути Лукашенка. «Чому те повстання, яке спалахнуло влітку позаминулого року, закінчилося поразкою? Лише тому, що великі підприємства не приєдналися до нього», – сказав голова ПіС.

«З іншого боку, можливо, в Європі буде формуватися нова геополітична система, і в Білорусі також відбудуться зміни в рамках цієї системи. Я б цього дуже хотів, але зараз не можу бути у цьому впевненим», – підкреслив політик.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що не хоче воювати проти України, і нібито це Київ зацікавлений у прямому вступі Білорусі у війну.

оренда квартири Львів

Новини