Медведчук просить Зеленського і Путіна обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя

Скрін з відео СБУ

Затриманий СБУ нардеп Віктор Медведчук звернувся до президентів України Володимира Зеленського та РФ Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Медведчук зазначив, що ті перебувають у заблокованому місті, не маючи безпечного виходу через гуманітарні коридори.

Нагадаємо, агресія РФ спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію та свідомо руйнують місто.

При цьому у заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, близько 120 тисяч мирних жителів, а місто продовжують боронити бійці полку «Азов» та 36ої бригади морської піхоти.

Нагадаємо, що СБУ затримала Медведчука 12 квітня. Як повідомив згодом голова СБУ Іван Баканов, ФСБ РФ намагалась вивезти його спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви. СБУ затримала Медведчука по дорозі – на виїзді з Київської області.

Нагадаємо, спікер президента РФ Дмитро Пєсков пообіцяв поінформувати, якщо Владімір Путін вирішить відповісти Оксані Марченко щодо її прохання посприяти у звільненні Віктора Медведчука.

«Кремль повідомить, якщо Путін відреагує на звернення дружини Медведчука із проханням допомогти обміняти її чоловіка».

16 квітня дружина Віктора Медведчука звернулася до свого кума – президента РФ Володимира Путіна – і закликала його посприяти звільненню її чоловіка.

Крім того, Марчено записала відеозвернення до президента України Володимира Зеленського та принца Саудівської Аравії.

оренда квартири Львів

Новини