На Львівщині власники зруйнованого майна можуть отримати житлові сертифікати для купівлі нової домівки

Фото: koda.gov.ua

Відтепер за програмою єВідновлення люди, які втратили житло через російську агресію, матимуть змогу придбати будинок, квартиру чи зробити інвестиції в майбутню нерухомість. Домівку можна придбати за один сертифікат або об’єднати декілька.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Щоб скористатися сервісом, необхідно подати заяву в Дія про зруйноване майно. Далі комісія органу місцевого самоврядування опрацює її та визначить суму компенсації. Інформацію про це можна дізнатись в житловому сертифікаті, який підтягнеться в застосунку.

Після цього можна буде вибрати житло. Це може бути будинок, квартира чи інвестиції в майбутню нерухомість. Придбати житло за один сертифікат або об’єднати декілька. Крім того, якщо вартість нерухомості вища, ніж сума компенсації, можна доплатити з власних коштів.

Загалом українці вже подали майже 8 тисяч заяв про зруйноване майно, щоб отримати компенсацію за програмою єВідновлення й придбати нову квартиру чи будинок. З них 1 636 людей уже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації.

Послугу компенсації за знищене майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

оренда квартири Львів

Новини