На сесію обласної ради готують нову Стратегію розвитку Львівщини, – Юрій Раделицький

Фото: ЛОР

Стратегія розвитку Львівщини на період 2021-2027 років діє, але війна внесла корективи. Тому обласні депутати готують зміни до документу, які мають хоча б декларативно показати, куди і як область буде рухатись далі. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів депутат Львівської обласної ради Юрій Раделицький.  

«Ми повинні закласти декларативну складову. Бо ми не знаємо, коли зупинеться війна, які цифри будуть. Але ми маємо працювати на майбутнє. Ми маємо знати, як має далі розвиватись Львівщина», – пояснив він.

За словами депутата, головне в документі, що Львівщина тепер буде не туристичною областю, а індустріальною. Тут тепер планують розвивати промисловість.

«В нас відбувається релокація бізнесу. Чисельність області збільшується. На Львівщині може жити до 5-6 мільйонів людей. Їх треба забезпечувати якоюсь роботою», – говорить обласний депутат. Однією із ключових галузей, на його думку, буде також будівництво, виробництво бетону, цегли.

Юрій Раделицький переконаний, що індустріалізація Львівщини – це не голосні заяви, оскільки «країна велика і треба робити продукти військового і подвійного значення». Хоча депутат визнає, що може виникнути загроза кадрового голоду, оскільки в області мало робітників, але він сподівається, що внутрішньо переміщені особи будуть залишатись в області.

Нову стратегію напрацьовують разом з департаментами військової адміністрації. Згодом цей  новий документ винесуть на сесію обласної ради.

оренда квартири Львів

Новини