Опалювальний сезон на Львівщині розпочнеться вчасно – Андрій Годик

Фото: rivnenews

Львівська область готується до опалювального сезону. Перший заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик оцінив рівень готовності на 81%.

Про це він повідомив в ефірі «Першого Західного».

Зв його словами, найбільш проблемною ситуація  з підготовкою до опалювального сезону є в Новому Роздолі і Новояворівську.

«Але можу з певним оптимізмом дивитись на початок опалювального сезону в цих місцях. Котли там, фактично, відремонтовані. Є більш менш чітке розуміння щодо підготовки мереж . В Новояворівську проведено вже три гідравлічні випробування. В Новому Роздолі – двічі. Є виявлення окремих поривів. Але це не має масштабного ефекту, тому роботи в плановому режимі ведуться», – заявив Андрій Годик.

Він впевнений, що опалювальний сезон на Львівщині розпочнеться без ексцесів: 15 жовтня або  тоді, коли будуть вимагати погодні умови.

Щодо забезпечення області газом, то він каже, що за інформацією, яку надає Міністерство енергетики, нам має вистачити взимку  і вугілля, і природного газу.

«Але в нас  є одна позитивна динаміка. Рівень видобування природного газу в Львівській області переважає над споживанням. І якщо брати показники 2021-22 років, то в нас близько 3% приріст видобування природного газу в області, тому це позитив», – зазначив посадовець.

оренда квартири Львів

Новини