Пенсіонери із не прифронтових регіонів, будуть отримувати допомогу ООН в останню чергу – Мінсоцполітики

Фото: inpoland

У зв’язку з війною вже 900 тисяч українців отримали матеріальну допомогу від держави, а також від міжнародних організацій. Нещодавно ООН розширила програму багатоцільової грошової підтримки постраждалих від війни українців, виплати зможуть отримати ще додатково 70 тисяч осіб.

Про це в ефірі «Першого Західного» повідомила радниця Міністра соцполітики Лілія Лішнянська.

За її словами, Міністерство соціальної політики України має угоду з 10-ма організаціями, які надають допомогу українцям, які страждають від військової агресії. Але кожна організація має своє спрямування, свої мандати і цільові аудиторії.

«Я хочу наголосити: Міністерство соцполітики України здійснює верифікацію статусів громадян, які подали на отримання допомоги. Але кінцеве рішення про категорії, території, кількість громадян, яким будуть допомагати, приймають міжнародні організації», – зазначила Лілія Лішнянська.

Уся інформацію про державну, волонтерську допомогу, а також  про виплати від міжнародних організацій можна знайти на платформі єДопомога.

Вона також наголошує, що українців, які постраждали від військового вторгнення є більше, аніж допомоги можуть надати міжнародні організації. Тому деякі категорії із регіонів, де не ведуться бойові дії, можуть очікувати на отримання грошей в останню чергу.

«Продовольча програма ООН у другій своїй ітерації відбирали людей з інвалідністю і пенсіонерів з доходом меншим 3,5 тисяч гривень. Але громадян, які отримують невеликі доходи, є дуже багато,  тому свою увагу міжнародні організації акцентують все-таки на прифронтових регіонах. Якщо доходів буде достатньо, то можливо, буде поширення і на більш спокійніші регіони», – зазначила радниця міністра.  

Загалом від початку повномасштабного вторгнення допомогу у розмірі 2200 гривень на кожного члена сімʼї від Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців отримали 140 тисяч українців.

оренда квартири Львів

Новини