Під час переговорів з РФ не обговорювалося зняття санкцій – Подоляк

Фото: Новое время

Радник глави Офісу президента України, член делегації України щодо переговорів із РФ Михайло Подоляк заявив, що в рамках переговорного процесу не обговорюється проблема міжнародних санкцій стосовно РФ.

Так Подоляк прокоментував висловлювання глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що на порядку денному переговорів є питання «денацифікації, визнання нових геополітичних реалій, скасування санкцій, статусу російської мови та інші», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Подоляк зазначив, що його трохи дивує схильність Лаврова «коментувати те, в чому не береш участі й що не бачиш зсередини процесу».

По-друге, наголосив він, «денацифікацію та російську мову» російська армія цілком конкретно «обговорила» з українцями в Бучі, Гостомелі, Харкові, Волновасі і, звичайно ж, у Маріуполі». За його словами, всі відповідні висновки назавжди вписані в історію кров’ю невинних українських громадян.

«По-третє, і вже точно в рамках переговорного процесу абсолютно не обговорюється проблематика глобальних міжнародних санкцій стосовно РФ. Оскільки досі не усунута причина для їх запровадження світовою спільнотою, а саме окупація частини території України та віроломне порушення нашої територіальної цілісності та суверенітету», – заявив Подоляк.

Він зазначив, що санкції не можна обговорювати з Україною без участі решти країн, тому що запроваджував їх увесь цивілізований світ у відповідь «на абсолютно варварську поведінку Росії». «І саме всім нашим партнерам разом із Україною вирішувати, коли і які рішення стосовно санкцій приймати», – пояснив радник глави Офісу президента.

«Тому доводиться вкотре наполегливо рекомендувати представникам Російської Федерації відмовитися від коментарів, які не є достовірними і такими, що хоч якось відповідають реальному ходу переговорного процесу», – підсумував Подоляк.

оренда квартири Львів

Новини