Путін три години говорив з Лукашенком про Україну та єдиний оборонний простір

Фото: Korrespondent.net

Володимир Путін заявив, що обговорив з Олександром Лукашенком формування єдиного оборонного простору Росії та Білорусі, питання безпеки та плани військових навчань.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на росЗМІ.

Переговори Путіна та Лукашенка на космодромі «Східний», куди вони прилетіли на вертольоті з Благовіщенська, завершилися,

Зустріч тривала майже три години.

Їхня прес-конференція проходила на фоні ракети «Союз-2.1Б».

«Обговорили і питання формування єдиного оборонного простору та забезпечення безпеки наших держав, проаналізували заходи щодо захисту західних рубежів, а також перебіг військово-технічної співпраці, уточнили плани спільних навчань.

Докладно поінформував Олександра Григоровича про розвиток спеціальної військової операції на Донбасі та перебіг переговорного процесу з цієї теми».

Путін подякував Лукашенкові за організацію в Білорусі кількох переговорних раундів: нібито «почати прямий діалог з українською стороною стало можливо багато в чому завдяки особистим зусиллям президента Білорусі».

«Вважаємо, що білоруський майданчик цілком підходить для подальших контактів (Москви та Києва – ред.)», – заявив Путін.

При цьому Лукашенко назвав звірства у Бучі та інших українських містах, які побували під окупацією російської армії, «британською спецоперацією».

Нагадаємо, Київ був готовий до переговорів у будь-якій країні, крім Росії та Білорусі.

оренда квартири Львів

Новини