РФ не має ударного угруповання на кордоні з Сумщиною – ОДА

Фото: Укрінформ

Ворог станом на 11 квітня не має ударного угруповання на кордоні РФ із Сумською областю.

Про це заявив у своєму відеозверненні голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

«Щодо загрози вторгнення. Останні дні поширюється інформація про те, що я сказав, що є скупчення військ, що є велика загроза вторгнення – але ці слова були трошки вирвані з контексту….

Дійсно війська на кордоні з Україною є, на кордоні з Сумською областю є – вони постійно переміщуються, передислоковуються, їх то більше, то менше. Але, на даний момент, ми не спостерігаємо такого ударного угруповання на кордоні з Сумською областю. І сподіваємося, молимося і працюємо над тим, щоб ситуації вторгнення не відбулося».

Живицький додав, що влада робить усе, щоб російські військові більше не їздили по області, «як у себе вдома», військові намагаються не допустити ворога на Сумщину.

Він зазначив, що важко контролювати 563,8 км кордону з Росією, але для цього робиться все можливе.

За словами головаи ОВА, покидати область зараз потреби немає.

Живицький також додав, що в області відновлюють автобусне сполучення в області, планують поступово відновлювати залізничне сполучення з іншими областями.

Поновлюють роботу підприємства, почалася посівна – з військовими домовляються про те, щоб навіть засіяти землі вздовж кордону.

Школи працюють онлайн.

Живицький додав, що шкода, яка була завдана області, – більше 10 мільярдів гривень, «не один рік будемо оговтуватися, але обов’язково все відбудуємо».

оренда квартири Львів

Новини