РФ забрала із крейсера «Москва» тіла загиблих та секретне обладнання – розвідка

Фото: Фокус

Російські військові забрали із затонулого крейсера «Москва» тіла загиблих моряків та секретну документацію.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє Крим.Реалії.

Він підтвердив інформацію Міноборони РФ, що крейсер «Москва» затонув, коли його буксирували до Севастополя.

За його словами, Росія проводила рятувальну операцію на крейсері. Скібіцький стверджує, що вона тривала щонайменше два тижні.

«Були залучені від 5 до 7 кораблів. В основному, це були рятувальні кораблі, катери, буксири, які діставали тіла (загиблих на крейсері «Москва» – КР), знімали всю апаратуру, яка там засекречена, та проводили зачистку цього крейсера – діставали те, що там лишилося і що не повинно потрапити до рук третьої країни», – повідомив Скібіцький.

Російські військові публічно не повідомляли про проведення рятувальної операції на затопленому крейсері «Москва».

Флагман Чорноморського флоту Росії гвардійський ракетний крейсер «Москва» затонув, за повідомленням Міністерства оборони РФ, 14 квітня під час буксирування в порт. Загибель російського крейсера сталася після масштабної пожежі після удару 13 квітня українськими ракетами «Нептун».

При цьому, як стверджували в Міноборони Росії, екіпаж, штатна чисельність якого понад 500 осіб, було евакуйовано.

До 22 квітня російська влада не розкривала інформацію, чи є загиблі внаслідок затоплення крейсера «Москва». Рідні моряків почали повідомляти про зниклих безвісти у соціальних мережах.

Міноборони Росії визнало загибель на «Москві» лише однієї людини – старшого мічмана Івана Вахрушева. Російське оборонне відомство стверджує, що 27 моряків зникли безвісти, 396 – евакуйовані. Вахрушєва поховали у Севастополі.

Згідно з попередньою оцінкою української сторони, Росія змогла врятувати 58 людей із 510 членів екіпажу крейсера «Москва».

Незалежного підтвердження даних про втрати Росії на крейсері немає.

Крейсер «Москва» раніше обстрілював Одесу та українське узбережжя, брав участь у нападі на острів Зміїний на Одещині, саме цього крейсера стосувалися слова «Русский военный корабль, иди на ***».

оренда квартири Львів

Новини