США готують для України пакет допомоги з чотирма HIMARS та боєприпасами до них

HIMARS як символ перелому у війні з РФ. Фото: ЗСУ

У новому пакеті військової допомоги для України, який мають оголосити цього тижня, передбачені ще чотири ракетні системи HIMARS і боєприпаси до них та раніше переданих гаубиць.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на відкритті четвертої зустрічі Контактної групи з оборони України, повідомляє «Європейська правда».

«Ми продовжимо надавати історичну за обсягами військову допомогу, щоб допомогти Україні захищатися. Пізніше цього тижня ми оголосимо наступний пакет військової допомоги зі зброєю, боєприпасами та обладнанням для України… У ньому буде ще чотири HIMARS, передові ракетні системи, які українці вже застосовують дуже ефективно і які дуже змінили ситуацію на полі бою», – сказав Ллойд Остін.

Відтак загальна кількість наданих Україні HIMARS досягне шістнадцяти. Також до пакету увійдуть боєприпаси для РСЗВ та артилерії.

У своїй промові очільник Пентагону зазначив, що Україна своїм рішучим спротивом вже багато місяців підряд зриває плани Москви, але загроза і зараз залишається великою.

«Зараз критична фаза цього конфлікту. І наша колективна підтримка України – життєво необхідна і невідкладна. Росія вважає, що зможе протриматися довше, ніж Україна і ніж ми. Але це лише ще один у серії російських прорахунків… Контактна група продовжить шукати інноваційні способи забезпечувати довгострокову підтримку хоробрим українцям та українкам у Збройних силах. І ми підлаштуємо нашу допомогу так, щоб Україна мала необхідні технології, боєприпаси та вогневу потужність, щоб захищати себе», – заявив Ллойд Остін.

Як повідомлялося, зустріч цього разу проходить в онлайн-форматі.

Напередодні, 19 липня, міністр оборони Олексій Резніков після розмови з Остіном анонсував «дуже хороші новини» зі США.

Попередня зустріч формату «Рамштайн» (за назвою бази ВПС США у Німеччині, де відбулася найперша зустріч) проходила 15 червня у Брюсселі за особистої присутності учасників, у ній взяли участь представники оборонних відомств майже 50 країн.

оренда квартири Львів

Новини