У Львівській ОВА назвали умови для очного навчання з 1 вересня

Фото: 20 хвилин

На Львівщині у перший клас цього року підуть більше ніж 26 тисяч дітей. Понад 200 з них – вимушені переселенці. Для того, щоб учні усіх класів навчалися очно, адже така форма навчання більш ефективна, потрібно вирішити два виклики.

Зокрема, знайти житло для понад 20 тисяч ВПО, які зараз проживають у закладах освіти області і облаштувати у школах укриття, де школярі та освітяни можуть сховатися у разі небезпеки, повідомляє голова Львівської ОВА (ОДА) Максим Козицький.

У департаменті освіти і науки ЛОВА рекомендують:

Переобладнати закриті школи, народні доми, бібліотеки, приватні будинки, у яких ніхто не проживає, для проживання жителів України, які через агресію росії стали ВПО і зараз тимчасово проживають у закладах освіти.

Якщо у школі є належне укриття і усі учні та педколектив можуть поміститися у ньому, обрати очну форму навчання.

Якщо у школі є укриття, у якому поміщається половина учнів школи, обрати змішане навчання: чергувати очне та дистанційне навчання таким чином, щоб очно одночасно навчалася така кількість учнів і працівників, яка поміщається в укритті.

Якщо поруч зі школою є укриття у державній, комунальній, громадській чи приватній будівлі, можна, погодивши це з власником, розпочинати очне чи змішане навчання, залежно від кількості учнів та освітян, яких може вмістити приміщення.

Якщо ні в школі, ні поруч немає укриття і нема можливості створити найпростіше укриття, у департаменті рекомендують: підвозити учнів 1-4 та 10 – 11 класів до найближчої школи з укриттям, щоб проводити очне навчання в іншу зміну.

Наголошується, що рекомендації уже розіслали у громади області на виконання. Відновити нормальний освітній процес дуже важливо. Але безпека дітей – перш за все.

оренда квартири Львів

Новини