У Міноборони закликали українців не кричати одразу зрада і «всепропало»

Фото: АрміяInform

У Міністерстві оборони закликали українців не кричати одразу зрада і «всепропало», а довіряти вищому військовому керівництву країни. Війна це не футбольний матч і військові не можуть анонсувати задуми, операції і точний час їх початку.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, варто почути Головнокомандувача ЗС України Валерія Залужного: «Наголошую, що проведення оборонних операцій не є темою для публічних обговорень. Ми робимо можливе й неможливе для Перемоги і збереження життя особового складу та мирних мешканців на всіх напрямках. Вірте у Збройні Сили України!».

Ганна Маляр наголосила, потрібно виходити з того, що є глобальний оборонний задум і велика військова операція. Повною і системною інформацією про це володіє лише найвище військово-політичне керівництво. Більша частина цієї інформації з грифом «секретно».

На всіх інших рівнях інформація і відповідно уява про ситуацію – обмежені. Тобто, особа, яка виконує бойове завдання на тактичному рівні, володіє інформацією допустимою для цього рівня.

Рішення по конкретним регіонам, населеним пунктам чи по конкретній операції приймаються з урахуванням: оборонного задуму в цілому; всіх наявних спроможностей; розрахунку дій ворога; з врахуванням загроз та перспектив.

Тому, висмикувати з загального задуму та глобальної оперативної картини фрагмент і починати його аналізувати, немає сенсу. Це лише деталь, яка не дає уяви про всю картину.

За словами заступниці міністра оборони, варто розуміти, що військові не можуть розкривати публічно під час війни інформацію про те, яку допомогу вони надавали тому чи іншому підрозділу, що опинився у складній ситуації. Адже ворог одразу зрозуміє, що є канали надання допомоги.

«Військові не можуть розкривати під час війни свої плани. Військові не можуть і не повинні під час війни пояснювати чому було прийнято те чи інше рішення – щодо дороги, мосту, літака, населеного пункту тощо. Річ у тім, що пояснення рішення – це пояснення деталей загального плану, в рамках якого прийнято це рішення.»

«Це складна і виснажлива війна. Сили нерівні. І нас ще чекають складні випробовування.

Але за 47 днів війни наше вище військове командування довело всьому світу, що вміє успішно воювати, виходячи з наявних можливостей.»

оренда квартири Львів

Новини