У вересні відкриють перший немодульний будинок для переселенців у Великих Грибовичах

Фото: ЛМР

У Львівській громаді триває ремонт у стаціонарному будинку, який готують для внутрішньо переміщених осіб. Його відкриють у селі Великі Грибовичі біля Львова на території Народного дому. У будинку зможе проживати до 80 людей. Роботи там виконані на 90%.

Про це в ефірі «Першого Західного»  розповів директор Департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський.

«Це величезне приміщення. Там є 18 кімнат і простір для відпочинку,  який в майбутньому буде використовуватись як концертний зал. Є ще простір холу. Також навколо є велика територія, де є де себе подіти. Плюс поруч є школа.  І саме розташування є вдалим, бо до автобусної зупинки – 50 метрів», – розповів чиновник.

За його словами, в приміщенні вже були стіни, дах. Потрібно було лише оновити підлогу, зробити освітлення, санвузли і кухню. З найбільш дороговартісних робіт в будинку залишається опалення.

«Важливо, що ми плануємо там два котли: один буде газовий, інший – палетний. Оскільки будинок стоїть окремо на горі, то до цього немає ніяких  застережень. Альтернативне паливо – це і економія і безпека самих мешканців», – говорить Юрій Лукашевський.

Для реалізації проєкту Львів отримав допомогу від Федеральної німецької компанії GIZ, яка допомагає Україні за дорученням уряду Німеччини. Вони виділили 100 тисяч євро. Але, щоб закінчити будинок, потрібно ще 15 млн гривень. На думку Юрія Лукашевського, в місті віднайдуть необхідну суму, оскільки після перемоги Народний дім повернеться до своїх безпосередніх функцій – тут працюватимуть різноманітні гуртки, ЦНАП, Офіс Львівської громади.

За словами управлінця, відкрити будинок планують на початку вересня, щоб діти змогли розпочати навчальний рік вже там.

оренда квартири Львів

Новини