«Відносно задовільний». В «Азові» розповіли про стан постраждалих від хіматаки РФ

Фото: Главком

Постраждалі внаслідок розповсюдження ворогом невідомої отруйної речовини в Маріуполі перебувають у відносно задовільному стані.

Про це повідомляє полк «Азов».

Зазначається, що контакт цивільних осіб з речовиною був мінімальним, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей.

Дещо ближче перебували військовослужбовці. Втім зараз обстежити місце подій в повній мірі, через ворожий вогонь, неможливо, адже росіяни продовжують провадити тактику приховування власних злочинів.

На відео, які оприлюднив «Азов», потерпілі описують, що бачили щось схоже на дим або туман.

Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей. Серед постраждалих цивільних найгірший стан – у літньої жінки.

Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх аналіз неможливий. В той же час, основним завданням є спостереження за станом бійців та наслідками від отруєння.

11 квітня в полку «Азов» повідомили, що окупанти у Маріуполі застосували хімічну зброю над заводом «Азовсталь», який утримують українські захисники.

Президент Володимир Зеленський нагадав, що світові лідери обіцяли швидше і жорсткіше реагувати, якщо РФ застосує в Україні хімічну зброю.

оренда квартири Львів

Новини