Удар по авіабазі в Криму був завданий українською зброєю  – New York Times

Фото:vechirniy

Американська газета New York Times із посиланням на високопоставленого українського військового чиновника, знайомого із ситуацією, пише, що за нападом стоять українські сили.

«Це була авіабаза, з якої регулярно злітали літаки для атак проти наших сил на південному театрі», – сказав чиновник на умовах анонімності.

Він не став розкривати тип зброї, використаної під час атаки, сказавши лише, що «було використано пристрій виключно українського виробництва».

Але NYT зазначає, що Україна має небагато видів зброї, яка може досягти півострова, окрім літаків, які ризикують бути негайно збитими потужною протиповітряною обороною Росії.  Крім того, авіабаза, яка знаходиться поблизу міста Новофедерівка, знаходиться майже в 200 милях від найближчої позиції українських військових.

Видання припускає, що напад України на російські війська на Кримському півострові призведе до загострення війни та збентеження для президента Росії Володимира Путіна.

9 серпня в районі російської авіабази в Новофедорівці у тимчасово окупованому Криму пролунало кілька вибухів. Російські ЗМІ повідомили, що внаслідок вибухів постраждали п’ятеро людей, серед яких є дитина, але загрози життю постраждалих немає. Також в російському Міноборони повідомили, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, просто відбулася детонація боєприпасів.

оренда квартири Львів

Новини