Україна отримає 10 самохідних артилерійських установок від Британії

Фото: ВВС

У найближчі тижні в Україну прибуде десять самохідних артилерійських установок.

Про це повідомила канцелярія прем’єр-міністра Великої Британії Борис Джонсона за підсумками його розмови з президентом Володимиром Зеленським, інформує «Європейська правда».

«Президент Зеленський розповів про поточну ситуацію в Україні та останнє просування Росії, а прем’єр-міністр поінформував про останні поставки британського військового обладнання, зокрема 10 самохідних артилерійських установок і баражуючі боєприпаси, які прибудуть у найближчі дні й тижні», – йдеться в повідомленні.

Які саме САУ отримає Україна, не уточнюється.

Джонсон також наголосив, що світ підтримує Україну, а українські збройні сили здатні відвоювати територію, захоплену російськими силами.

Серед інших тем розмови глав України і Британії – питання експорту українського продовольства, доля британських добровольців, що потрапили в полон РФ, результати конференції з відбудови України в Лугано і проведення «Євробачення-2023».

«Прем’єр-міністр сказав, що Велика Британія звернулася до Європейської спілки мовників з проханням розглянути пропозиції України щодо цього заходу», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Шотландія та Уельс ухвалили рішення виділити військову допомогу Україні на загальну суму у 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Також наприкінці червня стало відомо, що Велика Британія надасть Україні ще 1 мільярд фунтів (1,2 мільярда доларів) військової підтримки.

оренда квартири Львів

Новини