В КМУ обіцяють за тиждень вирішити проблему з дефіцитом палива, однак ціна дещо зросте

Фото: Соцмережі

Впродовж наступних 7 днів дефіцит палива в Україні буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсязі на території Західної Європи. Однак ціна нафтопродуктів дещо зросте.

Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

На поточному тижні утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України.

Це відбулося внаслідок того, що протягом останніх трьох тижнів ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального.

Мета країни-агресора РФ – зупинити економіку України через штучне створення дефіциту пального.

Уряд з початку війни через Міненерго та Мінекономіки щоденно співпрацює з операторами ринку для забезпечення населення і підприємств нафтопродуктами.

Впродовж наступних 7 днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І зараз вирішується питання їх завезення на територію України.

Хоча ця ситуація призведе до незначного подорожчання нафтопродуктів – це пов’язано насамперед з більшою ціною логістики, через складні маршрути та використання кількох видів транспорту.

В Кабміні нагадують, що раніше були ухвалені рішення, які суттєво зменшили вплив на економіку різкого подорожчання нафтопродуктів на світових ринках. Зокрема скасовано акциз та зменшення ПДВ з 20% до 7%.

оренда квартири Львів

Новини