В російських окупантів вже не вистачає БМП-2

Фото:topwar

Для комплектації підрозділів росіянам не вистачає БМП-2 – бойових машин піхоти. Тому вони починають їх везти з Білорусі.

Про це в «Телеграм» повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Так з Білорусі готується вивіз не менше 32 БМП-2 з 969-ї бази резерву танків в Уреччі (РБ) на 22 Центральну базу резерву танків у м. Буй (РФ). Власне, вивезення боєприпасів із Білорусі зрозуміле у зв’язку зі скороченням логістики підвезення, але дефіцит БМП-2? Серйозно? Так серйозно.Вже зараз ми бачимо, що практично вся відкрита інформація про боєздатну техніку, що знаходиться в строю, не відповідала дійсності», – йдеться в повідомлення.

Там зазначається, що перед початком вторгнення в Україну в складі російської армії нараховувалось до 3,5 тисяч БМП-2. Причому 1,5 тис. з них перебували на зберіганні.

Як зауважили в управлінні, на сьогодні документально підтверджено знищення понад 400 БМП-2 ворога. Загальна озвучена чисельність перевищує 1 тис. спалених БМП-2.

«І якщо співставити цифри, що фігурували у відкритих джерелах роками і реальні, а так само втрати РОВ, то більш ніж очевидно, у “другої” армії світу і справді виникають проблеми навіть з численною БМП-2, яка насправді на озброєнні ЗС РФ виявилася не така вже й численна. У російських окупаційних військ відзначається дефіцит … БМП-2», – зазначають в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

оренда квартири Львів

Новини