Домовляємося, щоб криптобіржі підтримували більше українських переселенців, – Кулепін

Фото: kfund-media

Чат-бот «Щось летить» виявився найуспішнішим цифровим проектом, який запустили в Львівській військовій обласній адміністрації з початку війни.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів заступник голови Львівської ОВА з питань цифрового розвитку Олександр Кулепін.

За його словами, управління цифрового розвитку почало роботу з першого тижня війни з розробки систему обліку гуманітарної допомоги на складах, яку з часом почали використовувати на загальноукраїнському рівні.

Далі були зроблено чат-боти: «Щось летить», «Прихисти українця», «Лінія 112». Але найуспішнішим виявився перший. 

«Щось летить» запам’ятався тим, що він результативний. Військові, для яких ми це зробили, діляться з нами зворотнім зв’язком і часто кажуть, що щось там перехопили завдяки чат-боту, бо побачили вектор, який ще не було видно на радарах. Якщо ракети летить низько, то люди бачать, а інші системи можуть не побачити. 100% бот окупився, зважаючи на те, скільки часу в нього було інвестовано», – говорить Олександр Кулепін.

Менше спрацював бот «Прихисти українця», який мав на меті допомогти знайти житло для переселенців. Просто паралельно з львів’янами подібний проєкт запустили в уряді, але їхня платформа виявилась кращою, тому у Львові не стали підтримувати свій чат-бот такого спрямовування.

Як каже заступник голови, такі цифрові продукти створюються від потреби. На сьогодні в нових таких проєктах посадовець потреби не бачить. Допомагає обласним управлінцям львівський ІТ-бізнес.

Також Львівській ОВА завдяки співпраці з кількома фондами та криптобіржами, вдалося забезпечити фінансову підтримку внутрішньо переміщеним особам. За словами Олександра Кулепіна,  вже 1000 переселенців  таким чином отримують гроші. Протягом 3 місяців їм платитимуть по 75 доларів. На це виділено близько 225 тисяч доларів.

Людей для отримання цієї допомоги, відбирають волонтери фонду «Паляниця», які перед тим пройшли навчання. Здебільшого, вони підтримують тих, хто проживає в прихистках.

«Зараз ідуть перемовини з Binance, щоб вони розширили таку допомогу до 5 тисяч осіб, щоб ми вийшли на 1 мільйон 200 тисяч доларів. Єдине: є проблема, чи криптобіржа зможе здійснити свої обіцянки, оскільки дуже багатьом партнерам наобіцяла», – говорить заступник голови ЛОВА.

оренда квартири Львів

Новини