Верховна Рада розширила список звільнених від мобілізації, – депутатка Наталія Піпа

Фото: prompolit

Першими, кого не планують мобілізовувати – це члени сімей загиблих військовослужбовців. При цьому це має бути найближчий  ступінь спорідненості. Законопроєкт, який передбачає відстрочку від призову, парламент прийняв в першому читанні.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла народна депутатка України Наталія Піпа.

У перелік звільнених від мобілізації потрапили і педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, які працевлаштовані не менш як на 0,75 ставки. За словами депутатки, по суті це є відстрочка від мобілізації.

Ще один важливий законопроєкт, який Верховна Рада  ухвалила на минулому тижні – це замороження тарифів на газ для населення.

«Ключове питання: де знайти гроші, щоб втримати тарифи на тому рівні. Без міжнародної підтримки тут ситуації не вирішити. Добре, що ми думаємо про це вже. Як ми переживемо цю осінь і зиму буде ключовим для нашої перемоги тому, що газу власного видобутку в нас достатньо тільки для населення, а для промисловості нам його буде недостатньо. Але передовсім ми маємо забезпечити теплом наших громадян», – розповіла Наталія Піпа.

оренда квартири Львів

Новини