«Військові дії ущільнюються»: Кім про ракетну атаку на південь України

Наслідки обстрілу Одеського району. Скрін з відео: Володимир Зеленський, Інстаграм

Частину з 18 ракет, випущених російськими військами по півдню України зранку 26 липня, було збито, частина пошкодила підприємство, об’єкт інфраструктури та міст у Миколаївській області.

Про це заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі національного телемарафону.

«Зранку у нас було шість ракет Х-59 з літаків та дванадцять ракет типу С-300. Не всі вони влучили в ціль – частину збили, частину – мимо.

З тих, що влучили, – частина в критичну інфраструктуру та підприємства. Зруйнували вони там три секції залізничного мосту, який не працював, Було дуже гучно, але, на щастя, без жертв».

Кім уточнив, що росіяни завдавали масованого удару по всьому півдню – зокрема, й по Одеській області, місто Южне (Одеський район Одеської області), село Рибаківка (Березанський район Миколаївської області).

За його словами, «військові дії ущільнюються, багато авіації працює з обох боків» – і оскільки ЗСУ знищують командні пункти та склади боєприпасів росіян, то ті теж атакують сильніше.

Кім також заявив, що закривати Миколаїв для пошуку диверсантів та коригувальників вогню будуть після активної фази збору врожаю, щоб не заважати фермерам.

Нагадаємо, 26 липня російські загарбники завдали по півдню України масованого удару: літаки над Чорним морем випустили ракети по Одеській та Миколаївській областях. Також загарбники обстріляли Миколаївський район із ЗРК С-300 із окупованої Херсонської області.

Внаслідок ракетного обстрілу в Миколаєві уражено об’єкт критичної інфраструктури, автотранспортне підприємство та пошкоджено будівлю однієї з міських котелень. Крім того, була спроба уразити портову інфраструктуру міста.

В Одеській області росіяни намагалися зруйнувати об’єкт критичної інфраструктури в Одеському районі, але влучили у приватний сектор, постраждала людина.

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини