Внаслідок ракетного удару по станції на Дніпропетровщині загинули 22 людей. Оновлено

Фото: ОПУ

Сьогодні внаслідок російського ракетного удару по залізничній станції Чаплине в Дніпропетровській області загорілося чотири пасажирських вагони, загинуло щонайменше 15 осіб і близько 50 зазнали поранень.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час свого виступу на Раді Безпеки ООН.

«Рятувальники працюють. Але, на жаль, кількість загиблих може збільшитися. Так ми живемо щодня. Так Росія підготувалася до цього засідання Радбезу ООН», – зазначив президент.

Володимир Зеленський також наголосив, що сьогодні РФ поставила світ на межу радіаційної катастрофи, оскільки російські військові зробили територію ЗАЕС – найбільшої атомної станції у Європі – зоною бойових дій.

«Через збройні провокації Росії, через обстріли, через розміщення на території станції терористів під російським прапором зараз уся Європа й усі сусідні регіони перебувають під загрозою радіаційного забруднення», – заявив він.

Президент наполягає на тому, щоб місія МАГАТЕ якнайшвидше взяла під постійний контроль ситуацію на Запорізькій АЕС. Росія ж має без будь-яких умов залишити станцію та припинити ядерний шантаж.

Оновлено. Під час вечірнього відеозвернення Зеленський повідомив, що кількість загиблих зросла до 22 людей.

Фото: Анатолій Штірліц, Телеграм

«Чаплине – наш біль сьогодні. Станом на цю хвилину – 22 загиблих, з них п’ятеро згоріли в машині, загинув підліток, йому було 11 років, російська ракета зруйнувала його будинок. Пошуково-рятувальні роботи на залізничній станції тривають. Обов’язково змусимо окупантів відповісти за все, що вони наробили. І обов’язково викинемо загарбників із нашої землі».

оренда квартири Львів

Новини