Внутрішньо переміщені особи потрохи залишають Львівщину, – Андрій Годик

Фото: vbusk

На Львівщині відбувається відтік внутрішньо переміщених осіб, але проблеми з переселенням їх із закладів освіти залишаються. Зараз на території Львівської області перебуває 250 тисяч вимушених переселенців.  Саме з такою цифрою обласній владі доведеться і далі працювати.  Так вважає заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

Про це він повідомив в ефірі «Першого Західного».

За його словами, зараз в 11 гуртожитках області активно ведуться ремонти і до кінця серпня їх планують завершити.  Хоча в області продовжують шукати інші приміщення, придатні для проживання внутрішньо переміщених осіб, щоб до осені звільнити заклади освіти для навчання.

«До кінця літа ми повинні закінчити ремонт по закладах освіти, а саме гуртожитках, і вийти на цифру 3000 додаткових місць. В той же час ведеться робота, як з самими органами місцевого самоврядування, так і міжнародними організаціями і фондами  щодо модульного житла або інших альтернативних варіантів проживання наших співгромадян», – говорить чиновник.

За словами Андрія Годика, єдина наразі проблема – це брак державного фінансування будівництва чи викупу нового житла. Він каже, що відповідна Постанова Кабміну є, але акценти держава робить більше на забезпеченні наших військових на фронті.

оренда квартири Львів

Новини