Ворог намагається покращити тактичне положення задля наступу на Бахмут – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Ворог не полишає спроб покращити тактичне положення задля наступу на Бахмут та прилеглі населені пункти на межі Луганщини та Донеччини. Піхоту росіян підтримують штурмова та армійська авіація.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Спроби просунутися вглиб російська армія підтримує авіаційними ударами. Такими діями окупанти намагаються створити додатковий тиск на оборону українців.

Ворог не полишає спроб покращити тактичне положення задля наступу на Бахмут та прилеглі населені пункти на межі Луганщини та Донеччини. Піхоту росіян підтримують штурмова та армійська авіація.»

За словами Гайдая, поблизу семи міст та сіл протягом 30 липня зафіксовані авіаудари. Противник зосереджує зусилля на ураженні військових об’єктів та елементів інфраструктури, залишає населені пункти без газу і світла. Також вздовж усієї лінії зіткнення обстріляні позиції українських військ.

Зокрема, завдано чотири ракетні удари, проведено 15 артилерійських обстрілів, ще три – із застосуванням мінометів, п’ять разів ворогом використані системи залпового вогню, проведені три танкові атаки.

Голова Луганської ОВА додав, що росіяни хочуть скувати дії оборони, аби в України не було змоги проводити ротацію чи підсилювати інші напрямки.

Також учора українські бійці виявили та знешкодили одну із розвідувальних груп росіян.

Водночас авіаційне угруповання противника веде систематичні бойові дії для підтримки дій наземних угруповань.

Втім, наступ ворога відбито одразу по декількох напрямках.

Сергій Гайдай також додав, що у Сєвєродонецьку, де вже півтора місяця обіцяють відремонтувати електропостачання, нарешті запрацював перший телевізор.

Щоправда, розташований він на борту автомобіля, який пересувається по місцях скупчення населення, транслює лише один канал, який забажає окупаційна влада, і працює нерегулярно.

оренда квартири Львів

Новини