Втрата Херсона похитне бойовий дух окупантів на усіх інших напрямках, – Сергій Кузан

Фото: Amazing-ukraine.com

Звільнення Херсона  може стати великою психологічною поразкою і демотиватором для військ РФ. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів військовий експерт Сергій Кузан.

«Це буде поразка, тому що Херсон – це єдиний захоплений  ними обласний центр. І якщо армія РФ дізнається, що вся ця кампанія, пів року боїв, закінчилась втратою обласного центру це буде просто підривом бойового духу на усіх інших напрямках. Кожен офіцер, генерал, яких й так стає все менше,  себе запитає: «А за що ми, власне, воюємо? Чи нормально йде так звана спецоперація?», – вважає військовий експерт.  

За його словами, ситуація для росіян на південному напрямку складається прогнозовано і очікувано. Українські  війська протягом останніх тижнів змусили виманити резерви російської армії, і перекинути їх з пріоритетного саме для них донецького напрямку на південь.

«Чому це відбувається? Бо росіяни розуміють, що потрібно рятувати ситуацію. І тому навіть під обстрілом транспортних сполучень йде основне перекидання сили і техніки. Росіяни розуміють, що у них немає іншого виходу, тому вони кидають всі свої спроможності для того, щоб полатати мости, щоб темп перекидання є визначальним за будь-якого загострення воєнних дій», – наголошує Сергій Кузан.

Але водночас він вважає, що не варто зараз піднімати велику  інформаційну хвилю через певні події на Херсонському напрямку. Звільнення півдня все одно станеться, поки не варто прогнозувати коли саме. 

«Це означає, що ми підсунемось до узбережжя Чорного моря і ближче до Криму. Це розуміють і росіяни, і саме тому вони перекидають з Криму свої кораблі до бази в Новоросійську, розуміючи, що вся північна частина Криму і південна Херсонської області будуть під загрозою», – говорить військовий експерт.

оренда квартири Львів

Новини