Я проти того, щоб на нульовому миті для автомобілів робили бізнес, – Михайло Цимбалюк

Фото: slovoidilo

Так званих «євробляхарів», які створюють черги на кордоні і в центрах реєстрації автомобілів, треба зупинити. Але в Верховній раді не поспішають скасовувати нульове мито.

Про це в ефірі «Першого Західного» заявив народний депутат України Михайло Цимбалюк.

«Я проти того, щоб з цього робили бізнес за принципом так званих «євробляхарів», які привозили автомобілі і в деяких західних областях з’являлись цілі стоянки, на яких було по 50-100 машин, які належали 2-3 особам. Треба перекрити такий бізнес, бо ми бачимо, як в центрах реєстрації люди записуються в чергу, а приходять деякі пани, які мають доручення на 20 автомобілів і вимагають 20 талончиків. Ні, треба, щоб людина мала право простіше купити автомобіль, але не треба цим зловживати», – вважає нардеп.

На його думку, до закону треба ввести обмеження:  для тих автомобілів, які перевозяться і скеровуються на фронт  – нульове мито залишити. Так само для громадян, які внаслідок російсько-української війни втратили автомобіль, залишити право за певною довідкою придбати автомобіль без мита.

Втім, наразі скасовувати закон про нульове мито ніхто не планує. «Я думаю, що найближчим часом такий законопроект не з’явиться. Він обговорювався, але його відклали в довгу шухляду. Поки залишається все як є, ми сподіваємось тільки на свідомість наших громадян», – додає Михайло Цимбалюк.

Також він вважає, що, швидше за все, і акцизи на пальне найближчим часом не повернуть, бо поки що жодних пропозицій від уряду немає. 

«Але тут треба враховувати і позицію бізнесу. Не може бізнес ввозити з-за кордону пальне і продавати тут дешевше. Якщо ви хочете, щоб було дешевше, як в сусідніх державах, то давайте привілеї, або хай держава доплачує. В іншому разі бізнес буде робити те, що робить зараз. Ми бачимо, що на деяких заправках цінники не висять, а пальне можна придбати», – наголошує депутат.

Він також переконаний, що і перед поверненням податків треба з бізнесом відверто подискутувати.

«Якщо не буде дискусії, то весь бізнес або закриється, або піде в тінь і в нас взагалі не буде податків. Я вважаю, що нині треба створити для бізнесу мінімальні податки. Бо якщо буде працювати бізнес, він створить робочі місця і з кожної зарплати буде йти єдиний соціальний внесок», – зазначає Михайло Цимбалюк.

оренда квартири Львів

Новини