Зеленський про військову деблокаду Маріуполя: «Ми готуємося, але потрібна відповідна зброя»

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський вважає, що деблокувати Маріуполь можна дипломатичним або ж військовим шляхом і Україна до цього готується, але потрібна відповідна зброя від міжнародних партнерів.

Про це він заявив під час спілкування зі ЗМІ за підсумками візиту прем’єрів Іспанії та Данії, повідомляє Українська правда.

 «Розблокування міста Маріуполі, як і інших міст, а їх, на жаль, в Україні багато.

Розблокування міста Маріуполь можливе кількама шляхами. Є військовий шлях. До нього треба готуватися, і ми готуємось бути потужними, і тут потрібна допомога наших партнерів. Самим нам складно. Нам потрібна відповідна зброя».

За словами президента, була пропозиція обміну, хоча б поранених на поранених. Він додав, що на «Азовсталі» приблизно 400 поранених українських військових.

Глава держави додав, що українська влада на постійному контакті з українськими бійцями.

Нагадаємо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу наплів президенту країни-агресора Володимиру Путіну про «звільнення Маріуполя», але потім додав, що у місті залишаються «понад дві тисячі» українських захисників.

Попри те, що більша частина міста захоплена окупантами, українські військові чинять опір та звітують про ліквідацію росіян.

Зокрема, полк «Азов» повідомив, що за останні дві доби знищив три танки, 2 БМП та БТР.

Маріуполь із 1 березня перебуває в облозі.

оренда квартири Львів

Новини