Знищена операційна, мінімум 1 загиблий: «Азов» просить світ врятувати цивільних та поранених

Фото: полк Азов

Під завалами польового госпіталю на заводі «Азовсталь» загинув щонайменше один український захисник, ще майже сотня до того поранених бійців отримали чергові контузії.

«Унаслідок обстрілу стався обвал частини приміщення, було завалено операційну. Заручниками стали більше 500 поранених та лікарів. Обстріл був цілеспрямований, саме на польовий шпиталь.

Одразу після авіабомбардувань почалися обстріли з корабельної артилерії.

Поранені просто перебували в напівзруйнованому сховищі та нічого не могли зробити з пожежею, яка здійнялася внаслідок обстрілу. Під завалами було поховано як мінімум одного пораненого. Бійці отримали нові поранення та чергові контузії.

Ми не знаємо, як нам у таких умовах захистити тих, хто захищав Україну від початку війни та повномасштабного наступу окупанта та, хто вже не може тримати зброю в руках. Ми закликаємо весь світ звернути увагу на кричуще порушення Женевської конвенції та допомогти нам рятувати тих, хто врятував усю Україну», – повідомив начальник пресслужби полку «Азову» Орест.

За словами співрозмовника Української правди, майже 100 українських захисників, які перебувають на «Азовсталі» отримали контузії.

Раніше, полк «Азов» заявив, що за ніч 28 квітня російські окупанти нанесли по Маріуполю близько 50 авіаударів та скинули велику кількість фосфорних бомб, і закликав владу вжити рішучих заходів для деблокади міста чи евакуації мешканців та захисників.

Російські окупанти вночі 28 квітня завдавали ударів по військовому польовому госпіталю на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі – є загиблі і поранені.

Маріуполь із 1 березня перебуває в облозі.

оренда квартири Львів

Новини