Столтенберг: Словаччина підтримуватиме Україну і після виборів

Фото: Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що Словаччина продовжить підтримувати Україну у відбитті агресії Росії й після парламентських виборів, які проходять у суботу.

Про це Столтенберг заявив в інтерв’ю агентству Reuters, повідомляє «Європейська правда».

За його словами, який би уряд не прийшов до влади в Словаччині, вони продовжать разом збиратися на засіданнях Альянсу.

«І я впевнений, що ми знайдемо способи і надалі надавати підтримку – як ми робили це після кожних виборів в країнах НАТО з початку війни», – наголосив Столтенберг.

Словаччина серед тих країни НАТО, яка надсилала Україні військову техніку, зокрема винищувачі МіГ-29 та систему протиповітряної оборони С-300.

Раніше колишній словацький прем’єр-популіст Роберт Фіцо, чия партія претендує на перемогу на дострокових парламентських виборах у Словаччині, заявив, що планує скасувати військову та політичну підтримку України.

Виборчі дільниці у Словаччині відкрилися о 7 годині ранку і працюватимуть до 22:00. У Виборчому департаменті МВС зазначили, що усі 5996 дільниць відкрилися без проблем. За голоси виборців змагаються 25 політичних партій.

Останні опитування засвідчили, що популістська та антиукраїнська партія Smer-SD колишнього прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо хоч і залишається лідером симпатій словаків, але все більше поступається «Прогресивній Словаччині», яка не була представлена у парламенті цього скликання.

За ними розташувалась партія «Голос» колишнього прем’єра Петера Пеллегріні (13,7%), яка просіла в опитуваннях, та OlaNO («Звичайні люди і прості громадяни»; 8,2%), що, навпаки, наростила підтримку.

оренда квартири Львів

Новини