125-та бригада ТРО є забезпечена, – обласний депутат Роман Филипів


125-та бригада тероборони Львова наразі нічого особливо не потребує. Але від додаткової техніки і засобів зв’язку не відмовиться. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів депутат Львівської облради і військовослужбовець 125-ої бригади ТРО Роман Филипів.

Деякі підрозділи їхньої бригади виконують завдання на фронті, інші знаходяться на теренах Львівщини. І хоча бригада формувалась однієї з останніх, за словами Филипіва, вона є укомплектована належним чином.

«Але, звичайно, завжди хочеться більшого і кращого. Тому постійно шукаємо можливості для комунікацій з владою, волонтерськими групами. Ці комунікації пов’язані із забезпеченням технікою, засобами зв’язку та іншими необхідними речами», – говорить депутат.

Він також розповідає, що у їхній частині і солдати, і офіцери – це вмотивовані люди.

«Панувала думка, що бригади тероборони будуть виконувати завдання в місцях постійної дислокації. Зараз всі розуміють, що якщо завтра треба буде виїжджати в район виконання завдань, де би він не знаходився, бригада збереться та й поїде. Багато хто говорить, що зарплату, яку ми отримаємо як військовослужбовці, ми маємо відробляти. Не тут, а там де гарячіше»,  – пояснює Филипів.

Водночас депутат вважає, що попри турботу про армію, держава повинна розпочинати відновлення економіки вже зараз, а не чекати закінчення війни.

«Зараз потрібно вносити зміни до багатьох законів і законодавчих актів для того, щоб інтегрувати наше законодавство: і економічне, і соціальне, і екологічне в законодавство ЄС. І при цьому говорячи про економіку, треба розуміти де будуть наші ідентичні точки економічної опори, а де ми маємо наводити транснаціональні зв’язки», – наголошує обранець.

На його думку, воєнний час також показав, що треба переглянути перспективний план розвитку територій, на основі якого створювались громади.

«І ті громади, які не дають собі ради, коли є неспроможними, тоді мало би відбутися укрупнення чи реформування географії громад. Люди не можуть бути заручниками неспроможності громади», – вважає Роман Филипів.

оренда квартири Львів

Новини