Біля острова Зміїний знищені катери типу «Серна» та два «Раптори» – ОК «Південь»

Скрін з відео: ВМС ЗС України

Біля острова Зміїний українськими захисниками знищено десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор», 2 десантно-штурмових катери типу «Раптор», а ще один «Раптор» суттєво ушкоджено. 46 окупантів зі складу екіпажу та десанту відмінусовано від живої сили ворога.

Про це йдеться у звіті Оперативного командування «Південь».

«Біля острова Зміїний, який стає вже легендарним плацдармом феєричного зменшення сил і потужностей рашистів, влучними атаками «Байрактарів» знищено десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор», 2 десантно-штурмових катери типу «Раптор», а ще один «Раптор» суттєво ушкоджено. 46 рашистів зі складу екіпажу та десанту відмінусовано від живої сили ворога.»

Загалом силами оборони України нанесено ураження понад 120 цілей противника. Втрати окупантів за цю добу складають 80 рашистів та 10 одиниць техніки, враховуючи перелічений катерний склад, зенітно-ракетний комплекс «Тор», збитий ранком над Одещиною ударний безпілотник-розвідник «Форпост», бойову машину десанту та 3 гаубиці. А в районі Станіслава, на Херсонщині, ворога позбавлено ще й складу боєприпасів.

Також повідомляється, що протягом дня ворог на лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях активності не проявляв. Однак, артилерійські й мінометні обстріли, а також ракетні удари не припинялися.

Протягом доби по Миколаївській області випущено 4 крилатих ракети, тричі атаковано Миколаїв і передмістя реактивними системами залпового вогню «Смерч».

Вкриваючи вогнем об’єкти інфраструктури, ворог руйнує і житлові будинки, і малий бізнес, і культурну спадщину, і найцінніше – людські життя. На жаль є постраждалі.

Одещину атаковано 10 крилатими ракетами. 4 – в області, 6 – по самій Одесі. Є влучання в приватне підприємство з виготовлення меблів, у житловому районі ударною хвилею та уламками понівечено багатоповерхові будинки поряд. Ще дві ракети знов нанесли ураження пошкодженої раніше злітно-посадкової смуги та у привід керування польотами Одеського аеропорту. Постраждалих нема.

оренда квартири Львів

Новини