Керівник ГУР: У РФ можливий тіньовий переворот, Путін попри важкі хвороби ще має кілька років

Фото: Радіо Свобода

Українська розвідка вважає нереальним відкритий державний переворот у Росії, водночас, за її даними оточення президента Володимира Путіна шукає йому заміну, який попри важкі хвороби, серед яких онкологічна, може ще прожити кілька років.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв’ю «Українській правді»

«От найближче оточення, яке, скажімо так, представляє зараз фінансову гілку, вони досить багато втратили через війну. І от вони шукають вихід із ситуації. Найпростіший вихід із ситуації для них – це замістити Путіна іншою особою.

Скажімо так, звинуватити у всіх проблемах не Росію, а саме одну людину – Путіна. І сказати, що він був хворий диктатор, знімайте усі санкції, знімайте усі обмеження, починаємо жити заново, у всьому винна не Росія, а саме він…

Державний переворот? У відкриту він нереальний.

Тіньовий, так. Тіньовий – це реально.»

За словами Буданова, більшість російських військових виступають за війну. Проте вони не горять аж надто бажанням продовжувати бойові дії, з огляду на те, які значні втрати несуть.

Спеціальні служби Росії – певна кількість із них спочатку виступала за цю «операцію» для того, щоб приховати величезні розтрати, які йшли багато років на формування в Україні так би мовити проросійськи налаштованих людей.

Крім того, вони свято вірили в те, що за три дні візьмуть Київ, а на десятий день взагалі закінчать всю воєнну операцію по Україні. Це була їхня мрія. Але вона не вдалася.

Російський бізнес у свою чергу чітко розуміє свої втрати і тому намагається знайти вихід і якось припинити війну. Це досить прагматичний підхід до війни.

«Вони втрачають гроші, а це величезні гроші. Тому вони виступають проти. Проте відкрито вони не наважуються про це говорити саме Путіну. Між собою такі розмови ведуться. Такі розмови йдуть навіть між бізнесом та та і силовиками, між бізнесом та та політиками. Це все є», – зазначив Буданов.

Кирило Буданов також вважає, що президент Росії Володимир Путін може прожити ще кілька років попри важкі хвороби, серед яких онкологічна.

«Так, ми повністю підтверджуємо цю інформацію (що у Путіна рак – ред.). В нього кілька важких хвороб, одна з яких рак. Але сподіватися на те, що Путін загине завтра, не варто. У нього, як мінімум, кілька років ще є. Подобається це нам чи ні, але це правда».

Буданов погодився, що Путін розгублений, але його психоемоційний стан описав ухильно.

 «Тут ми можемо дуже багато сперечатися, в якому стані може бути диктатор, який думав, що за три дні захопить всю країну і підніме російський прапор на будівлі адміністрації в Києві. І який третій місяць, проголошуючи, що в нього друга (а інколи і перша) армія світу, не може справитися, за його словами, «з відсталою недодержавою Україною.

Це ж його риторика. От в якому він має бути стані?».

оренда квартири Львів

Новини