На фронті почались артилерійські дуелі, – Віктор Біщук

Фото: ЗСУ

День Збройних сил України нічим особливим на полі бою не відзначився. Сила і інтенсивність артилерійських обстрілів  на східному фронті не змінилась, хоча загалом збільшилась ще тиждень тому. При чому, як з російської, так і з української сторони.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів ведучий телерадіокомпанії та військовослужбовець 103-ої бригади Сил ТРО Віктор Біщук.

«Похолодало і ЗСУ переходять в більш активну фазу наступу. Оскільки замерз грунт, стало легше пересуватись броньованій техніці. І, відповідно, проводиться артилерійська підготовка. Ворог також відповідає. Це така типова артилерійська дуель. Постріли з нашої артилерії приводять до того, що ворог відповідає, намагаючись намацати ті точки, звідки стріляли ми», – говорить військовослужбовець.

Він зазначає, що на фронт поступає західна техніка і українські військові це відчувають. Особливо, якщо порівнювати з початком повномасштабного вторгнення.  

«Це неймовірно було відчувати і бачити, як на фронті спершу з’явились гаубиці М777. Ми одразу побачили, як ворожа артилерія відсунулась від наших позицій. Наступний перелом стався, коли біля нас на фронті з’явились HIMARS. Інтенсивність вогню ворожої артилерії одразу зменшилась. Якщо ворог раніше стріляв за декілька метрів, то тепер за кількадесят метрів або й більше. І це одразу відчувається», – підкреслює  Віктор Біщук.

Крім того, він каже, що за 9 місяців війни в українських військових відбувся морально-психологічний злам, коли вони зрозуміли, що «другу армію світу» можна і потрібно бити.

оренда квартири Львів

Новини