РФ нарощує додаткові підрозділи військ для наступу на Донбас – МОУ

Фото ілюстративне: Фокус

У Бєлгородській області Росія зосереджує додаткові військові підрозділи, призначені для нарощування угруповання у східній операційній зоні.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу 25 квітня, інформує Українська правда.

«У Бєлгородській області Росії помічено зосередження додаткових підрозділів, призначених для нарощування угруповання військ у східній операційній зоні».

Мотузяник наголосив, що основна мета противника – оточення угрупування українських військ, встановлення повного контролю на Донецькою та Луганською областями України, забезпечення та утримання сухопутного коридору з ТОТУ Крим.

Водночас не припиняються ракетні та авіаційні удари по військових, цивільних об’єктах по всій території України. Для пусків крилатих ракет ворог використовує стратегічні бомбардувальники Ту-95/160, а також кораблі, які наразі перебувають в акваторії Чорного моря.

За даними української розвідки, наразі у Чорному морі перебуває 8 носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр», їх сумарний ракетний залп наразі становить 58 ракет.

оренда квартири Львів

Новини