РФ погрожує зупинити Запорізьку АЕС

Фото: Енергоатом

Російське військове командування погрожує зупинити роботу найбільшої у Європі Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на слова начальника військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ генерал-лейтенанта Ігоря Кирилова

«Звертаємо вашу увагу, що при продовженні негативного розвитку ситуації, пов’язаної з обстрілами атомної станції Україною, може бути розглянуто питання про виведення до «холодного резерву» 5 та 6 енергоблоків, що призведе до зупинки Запорізької АЕС».

Деталі: Росія окупувала ЗАЕС ще на перших етапах війни і утримує на її території військову техніку і боєприпаси. Також неодноразово фіксували обстріли здійснені саме із території ЗАЕС.

Раніше у Міноборони РФ заявили, що 19 серпня на ЗАЕС може відбутися «масштабна провокація київського режиму» під час візиту генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша до України.

17 серпня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до Львова, де зустрінеться із президентами України та Туреччини. Під час зустрічі із Зеленським Гутерреш обговорить ситуацію на Запорізькій АЕС, а також пошук політичного рішення для завершення війни із Росією.

оренда квартири Львів

Новини