Ворог за «диверсії» в РФ погрожує ракетними ударами по Києву. В ОП відповіли

25 лютого рештки ракет РФ впали на багатоквартирний будинок у Києві. Фото: DW

Росія погрожує ракетними ударами по Києву, якщо українці нібито не перестануть проводити диверсії на території РФ.

Про це заявив на брифінгу речник міноборони РФ Ігор Конашенков.

«Бачимо спроби диверсій та завдання ударів українськими військами по об’єктах на території РФ.

Якщо такі випадки триватимуть, то збройні сили РФ завдадуть ударів по центрах ухвалення рішень, у тому числі в Києві, від чого російська армія раніше утримувалась».

Голова Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Телеграм-каналі заявив, що росіяни проводили провокації на кордоні та своїй території, щоби створити привід для ескалації та ракетних ударів по мирному населенню.

«Власними провокаціями Росія готує привід для чергових погроз. Вже заговорили про можливі ракетні удари по Києву.

Ми готові до будь-яких сценаріїв і жоден російський не спрацює.

Кремль вже довів, що вміє воювати лише з мирним населенням, яке не здатне їм відповісти.

За всі злочини росія відповідатиме перед міжнародним трибуналом у майбутньому».

За даними Української правди, росіяни завдавали ракетних ударів по Києву з перших днів повномасштабного вторгнення окупаційних військ РФ в Україну. 25 лютого рештки російських ракет, які збила українська система ППО впали на багатоквартирний будинок на столичних Позняках. 26 лютого російська ракета влучила в багатоповерхівку на проспекті Валерія Лобановського.

2 березня українські системи ППО збили над Південним залізничним вокзалом російські ракети, що летіли в напрямках будівлі Міністерства оборони. 14 березня уламки збитої ракети окупантів розтрощили будинок і тролейбус на Куренівці в Києві

18 березня російська ракета влучила в житловий масив на Виноградарі, від чого одна людина загинула, ще 19 осіб дістали поранення, зокрема четверо дітей. 21 березня російські ракети вщент зруйнували сучасний ТРЦ Retroville на Виноградарі, внаслідок чого загинуло щонайменше 4 людей.

Мер Києва Віталій Кличко вкотре заявив 13 квітня, що жителям столиці, які евакуювались з міста, поки що зарано повертатися. Військові пояснили місцевій владі, що росіяни ще можуть завдати ракетних ударів по Києву, а крім того на околицях столиці дуже багато мін і нерозірваних боєприпасів.

оренда квартири Львів

Новини