Ракетний обстріл Львівщини: двоє поранених, без струму все ще 2 000 людей

Скрін з відео: Перший Західний

Ракетні удари по Львівщині учора були нанесені з регіону Каспію, дві ракети вдалося збити. На сьогодні без струму залишилися лише 630 домогосподарств, це – 2 000 людей. Ворог цілеспрямовано б’є по ланцюжках постачання Укрзалізницею допомоги Україні.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Зокрема, учора над Львівщиною було зафіксовано 6 ракет, дві з них були знищені. Три потрапили в електричні підстанції Укрзалізниці, 1 – полетіла в Закарпатську область, де теж зруйнувала пункт електропостачання.

За його словами, основний удар нанесено по ланцюжках постачання в Україну допомоги, в тому числі гуманітарної.

Козицький повідомив, що більше як 85 тисяч домогосподарства учора залишилися без електроенергії. Зокрема, 12 населених пунктів були повністю знеструмлені, 5 – частково, загалом – 250 тисяч людей. Станом на нині – все ще без струму 630 домогосподарств, 2 000 людей.

Двоє людей на Львівщині після цих вибухів звернулося за допомогою, їх стан оцінюється як середньої важкості.

Як уточнив міський голова Львова Андрій Садовий, одному постраждалому 58 років, він уродженець Закарпаття і у нього розрив легенів, другому – 24 роки, ураження осколками рук та ніг. Їм надана уся необхідна допомога. Він додав, що травми ці люди отримали внаслідок вибухової хвилі після вибухів ракет.

Також Андрій Садовий повідомив, що учора довелося на автономне та резервне живлення переводити дві медичні установи та насосні станції міста. Сьогодні вони вже працюють в звичному режимі.

оренда квартири Львів

Новини