Тривають інтенсивні дискусії щодо евакуації цивільних з Азовсталі – генсек ООК

Фото: ОП

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що зараз тривають інтенсивні дискусії щодо евакуації цивільних із «Азовсталі» із залученням ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста

Про це він заявив під час свого візиту в Україну та зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє пресслужба ОП.

Він нагадав, що під час його візиту до Москви президент Росії Володимир Путін загалом дав згоду на до евакуацію цивільних із Маріуполя.

Разом з тим, Володимир Зеленський нагадав, що попри слова російського президента про нібито припинення військових дій у Маріуполі територія заводу «Азовсталь» зазнає варварських бомбардувань від російської армії.

«І це тривало навіть під час переговорів пана генерального секретаря у Москві», – сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що Україна готова до невідкладних переговорів для евакуації людей з Маріуполя та розраховує, що участь генерального секретаря ООН у цій місії буде результативною.

Голова держави також закликав Антоніу Гутерріша докласти зусиль для зупинення депортації громадян України на територію Росії, отримання доступу до примусово депортованих та якнайшвидшого повернення їх на батьківщину.

Володимир Зеленський висловив сподівання, що за участю генерального секретаря ООН вдасться повернути з Маріуполя людей живими.

оренда квартири Львів

Новини