У Білого дому наразі немає підтверджень про купівлю РФ зброї в КНДР

Фото: росЗМІ

Потенційна закупівля Росією зброї у Північної Кореї може включати мільйони одиниць боєприпасів, але немає жодних ознак того, що угоду було укладено.

Про це заявили представники Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі та заступник представника Держдепартаменту Ведант Патель, яких цитують Reuters, ABC та Bloomberg, пише Українська правда.

Кірбі сказав, що Білий дім не має «свідчень того, що купівля справді відбулася», і немає жодних ознак того, що зброя досягла поля бою.

«Він (президент РФ Володимир Путін – Ред.) купував дрони в Ірані. Тепер він збирається купувати артилерійські снаряди у Північній Кореї. Це показник того, як сильно його оборонно-промисловий комплекс страждає внаслідок цієї війни, і ступінь відчаю, з яким він звертається за допомогою до таких країн, як Іран та Північна Корея».

Ведант Патель зазначив, що рішення купити боєприпаси вказує на те, що Росія «продовжує страждати від гострої нестачі постачання в Україну, частково через експортний контроль та санкції».

Нагадаємо, за даними американської розвідки, Росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракети малої дальності у Північної Кореї.

Будь-яка угода щодо закупівлі зброї у Північної Кореї є порушенням резолюцій ООН, спрямованих на заборону поширення зброї з Пхеньяну.

Про закупівлю боєприпасів у КНДР стало відомо за кілька днів після того, як Росія отримала перші партії безпілотників іранського виробництва. І Іран, і Північна Корея значною мірою відрізані від міжнародної торгівлі через американські та міжнародні санкції, а це означає, що жодна з країн не має чого втрачати, укладаючи угоди з Росією.

оренда квартири Львів

Новини