Якщо станеться витік радіації – війна закінчиться за два тижні і не на користь Росії, – Петро Черник

Фото: AFP

Витік радіації з Запорізької АЕС або ядерні удари – небезпечно не тільки для України, але і для Росії. Після цього війна закінчиться і не на користь Росії. У цьому переконаний військовий експерт Петро Черник.

Про це він заявив в ефірі «Першого Західного».

«Те, що відбувається навколо Запорізької АЕС – це і добра і погана новина одночасно. Погана, бо ядерний шантаж – це серйозно. А що доброго? Це свідчить про те, що противник немає повноцінних конвенційних озброєнь для того, щоб нанести ураження українському війську. Вони також видихаються в частині підготовленого ресурсу», – говорить Петро Черник.

Попри це, він підкреслює, що ресурсу у росіян ще є багато, але непідготовленого. Ядерним шантажем, на його думку, вони піднімають ставку.

«І те, що Захід дав сигнал, що якщо буде витік радіації, вони вступлять у війну – це насправді добра новина. Більше того, у Конгресі США закон на цей випадок уже є. Він ще не проголосований, але готовий. Насправді, якщо таке відбудеться, то тоді перемога буде не за моїми прогнозами: «довгою і важкою», а дуже швидкою, бо протистояти НАТівській і, зокрема, американській машині вони неспроможні по суті», – переконаний Петро Черник.

Він вважає, що для перемоги НАТО буде достатньо декілька десятків ракетних ударів BGM-109 Tomahawk і вильотів кількох десятків F-22, які знаходяться в Польщі чи навіть F-16, яких багато є в європейських країнах. Тоді війна, на його думку, щонайдовше закінчиться за два тижні. Щоправда, військовий експерт не впевнений, чи потрібна Україні перемога, здобута через ядерні удари РФ. Він вважає це надто високою ціною.

оренда квартири Львів

Новини