«Артилерія, бронетехніка, гелікоптери.» Байден під час розмови з Зеленським повідомив про новий пакет допомоги

Фото: ОП

Володимир Зеленський сьогодні телефоном обговорив з президентом США Джо Байденом додатковий пакет оборонної та можливої макрофінансової підтримки.

Про це глава держави повідомив у своєму Твіттері.

«Продовжив постійний діалог з президентом США Джо Байденом. Дали оцінку російським воєнним злочинам. Обговорили додатковий пакет оборонної та можливої макрофінансової підтримки. Домовилися про посилення санкцій.»

Нагадаємо, учора стало відомо, що 13 квітня Сполучені Штати планують оголосити про додаткову військову допомогу Україні на суму 750 мільйонів доларів.

Попередній пакет військової допомоги США було оголошено у середині березня – його сума складала 800 млн доларів.

Як пізніше стало відомо, Джо Байден під час розмови з Володимиром Зеленським повідомив йому про новий пакет безпекової допомоги Україні обсягом 800 млн доларів.

«Я щойно говорив з президентом Зеленським та розповів йому, що адміністрація надає додаткові 800 млн доларів допомоги у вигляді зброї, боєприпасів та іншої безпекової допомоги для України», – йдеться у заяві, оприлюдненій Білим домом.

Байден зазначає, що українські військові дуже ефективно використовують вже надану зброю, і з огляду на те, що Росія готується посилити наступ на Донбасі, США продовжать надавати Україні озброєння для самозахисту.

«Новий пакет допомоги буде включати багато з ефективних систем озброєння, які ми вже надавали, та нові – пристосовані до ширшого наступу Росії, який ми очікуємо на сході України. Це нове озброєння включає артилерійські системи та боєприпаси та бронетранспортери. Я також схвалив трансфер додаткових гелікоптерів. На додачу, ми продовжимо сприяти передачі вагомого озброєння від союзників та партнерів у всьому світі», – заявив Джо Байден.

Він зазначив, що стабільне постачання зброї від західних союзників зіграло критично важливу роль у тому, щоб Україна могла успішно чинити спротив російському вторгненню.

«Це допомогло забезпечити, щоб Путін програв з початковим військовим задумом – підкорити і контролювати Україну. Ми не можемо зменшити зусилля зараз. Я запевнив президента Зеленського, що американський народ продовжить підтримувати хоробрий український народ у його боротьбі за свободу», – зазначив президент США.

оренда квартири Львів

Новини