Росіяни зробили оперативну зупинку, – Петро Черник


На фронті розпочалась оперативна пауза. При чому, як на Луганщині, так і Донеччині. Пониження вогневого артилерійського впливу відзначає військовий експерт Петро Черник. 

В ефірі «Першого Західного» він пояснив причини такої тимчасової паузи.

«Пауза – це голосно сказано, я би сказав, що це зупинка. Це буде більш коректніше. Бо пауза – це більше широке поняття, яке включає в себе не тільки припинення вогню, але й розгорнуте забезпечення місць. Тобто, призупинення бойових дій», – говорить експерт.

На його думку, зменшення артилерійського вогню можна пояснити не тільки втомою ворога, але й браком боєприпасів.

«Ми навчились досягати їхні боєприпаси у глибокому тилу. Дякуємо нашим друзям американцям, які надали нам оці унікальні машини, про які не говорив тільки лінивий. Вони працюють на повну силу. Отже, боєкомплект противника дуже сильно відсунутий від лінії розмежування, а без боєкомплекту артилерія працювати не може», – пояснює Петро Черник.

Така оперативна зупинка, на думку експерта, триватиме до тижня часу. За цей час противник перегрупується, буде вирішувати всі технологічні проблеми, які перед ним постали.  

«Треба визнати, що йде і пониження ракетних  залпів по Україні на цю хвилину. Але не видихаємо, на зачаровуємося. І готуємось до подальшої виснажливої боротьби», – наголошує експерт.

За його словами, далі загострення і великих  битв слід очікувати в трикутнику: Сіверськ-Слов’янськ- Бахмут.

«Головне зосередження противника буде там. Так звану ЛНР вони «визволили», тепер треба «визволяти» Донецьку. Фюрер сказав це робити – вони будуть це робити. На мій погляд, найважчі бої у цьому трикутнику – попереду», – наголошує Петро Черник.

оренда квартири Львів

Новини